ponedjeljak, 4. ožujka 2013.

Banane flambirane s domaćom šljivovicom u aromi klinčića



Vrijeme pripreme: 20 minuta
Broj osoba: 4 osobe

Sastojci:

  • 4 banane
  • 2 žlice šećera
  • 50 g maslaca
  • 1 limun
  • 1 naranča
  • 0.02 dcl domaće šljivovice
  • klinčići
Postupak:

U tavi na laganoj vatri rastopite šećer.Kad se lijepo karmelizira pazeći da ne izgori,dodajemo maslac i pustimo da se rastopi.Banane narezati na veće komade i u svaki komad zabiti klinčić,dodati u tavu i malo prepržiti.U tavu iscijediti limun i naranču i pustit da malo prokuha dok se umak ne zgusne.Tad jedan dio tave dobro zagrijati, podliti šljivovicom i zapaliti.Srevirati i posuti s prahom mljevenih klinčića.
Osim banana,u istom postupku mogu se još flambirati kruške i jabuke.Isto tako,umjesto šljivovice možete koristiti konjak,viski,gin,rum i razne likere.


Dobar tek

Nema komentara:

Objavi komentar