četvrtak, 7. ožujka 2013.

Bruschette s rajčicom, feta sirom i kaparima


Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 4 osobe

Sastojci:

Za tijesto:
  • 20 gr svježeg kvasca
  • 320 gr pšeničnog brašna T550
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 2 dcl tople vode
Za nadjev:
  • 200 gr rajčice
  • 100 gr feta sira
  • 2 žličice kapari
  • sol, papar, maslinovo ulje


Postupak:

Od brašna, kvasca, šećera i soli umjestite tijesto za pizzu. Dodajte još malo maslinovog ulja kako bi bilo rahlije. U ovom slučaju, ja sam kupio već gotovo tijesto i skratio vrijeme pripreme.
Ako ste zamijesili tijesto pustite ga 30 minuta da odstoji na toplom.
U međuvremenu nasjeckajte rajčicu na sitne kockice, feta sir i dodajte kapare. Začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem. Ako imate svježi bosiljak, iskoristite ga jer se super kombinira s ovim sastojcima.
Kad je tijesto odstajalo, razvucite ga na što tanje. Sa čašom ili okruglim kalupom izrežite krugove, premažite maslinovim uljem i probodite čačkalicom ili vilicom, kako se ne bi napuhnulo prilikom pečenja. Nadjenite smjesom od rajčica, kapari i feta sira i stavite u zagrijanu pećnicu 5 minuta na 200 stupnjeva.
Ovo su izvrsni topli zalogaji koji će vas razveseliti. Ako kuptei već gotovo tijesto, vrijeme pripreme je 15ak. minuta.


Uživajte.

Nema komentara:

Objavi komentar