nedjelja, 10. ožujka 2013.

Crvena krem juha od kozica


Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4 osobe

Sastojci:
  • 200 gr svježih kozica
  • 2 dcl passate od rajčice
  • 1 grincek (povrće za juhu)
  • 50 gr palente
  • sol, papar, maslinovo ulje, češnjak i malo vrhnja
Postupak:

Očistite kozice od ljuske i ljusku stavite sa povrćem za juhu da kuha. Od litre vode, temeljac reducirajte na pola litre i procijedite. U drugoj posudi na maslinovom ulju prepržite kozice i podlijte s reduciranim temeljcem. Kad zakuha, dodajte pasiranu rajčicu, nasjeckani češnjak i začinite s soli i svježe mljevenim paprom. Pustite da malo kuha i lagano zgusnite dodavajući postepeno palentu. Nemojte pretjerati kako ne bi dobili kašu umjesto odlične krem juhe koja će vas zaista razveseliti. Servirajte i ukrasite s malo vrhnja.


Dobar tek.


Nema komentara:

Objavi komentar