četvrtak, 14. ožujka 2013.

Hrskava salata s pečenim jabukama


Vrijeme pripreme: 15 minuta
Broj osoba: 2 osobe

Sastojci:
Za salatu:
  • 100 gr zelene salate
  • 100 gr radiča
  • 1 jabuka (Granny Smith)
  • 1 rajčica
  • 1 tikvica
  • pola crvenog luka
  • sol, papar, maslinovo ulje
Za dresing:
  • 2 tekuća jogurta
  • vlasac
  • sol, šareni papar
Postupak:

Zelenu salatu i radič operite i posušite. Na teflon tavi prepecite kriške jabuke. Kad poprime finu boju, izvadite ih, dolijte par kapi maslinovog ulja i dodajte tikvice narezane na kockice i crveni luk nasjeckan na ploške. Sve to dobro prepržite i začinite s soli i paprom. U zdjelu stavite salatu, rajčicu na kriške i povrće iz tave. Na vrh stavite prepečene jabuke, još malo začinite sa soli i paprom, prelijte maslinovim uljem i dresingom od jogurta i vlasca.


Dobar tek.


Nema komentara:

Objavi komentar