ponedjeljak, 11. ožujka 2013.

Krem juha od batata i vlasca s par kapi bučinog ulja


Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4 osobe

Sastojci:
  • 400 gr batata
  • 1 crveni luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 8 dcl vode
  • maslinovo ulje, vlasac
  • 1 žličica vegete
  • sol, šareni papar
  • par kapi bučinog ulja
Postupak:

Na maslinovom ulju prepržite sitno sjeckani crveni luk i naribane batate. Kad poprimi finu boju, dodajte nasjeckani češnjak i podlijte vodom. Pustite da zakuha 5-8 min. Zatim sa štapnim mikserom ili u multipraktiku dobro izmiksajte i vratite u lonac. Dodajte nasjeckani vlasac i začinite sa soli, svježe mljevenim paprom i žličicom vegete. Pustite da još malo prokuha i servirajte. (Ako vam je juha nakon miksanja pregusta, dolijte još malo vode). U ovom slučaju stvarno nema potrebe za temeljcem, jer kombinacija batata i vlasca, te na kraju par kapi bučinog ulja, daju jedinstven i potpun okus. Servirajte s prepečenim kockicama kruha ili okruglicama i par kapi bučinog ulja.



Nema komentara:

Objavi komentar