utorak, 5. ožujka 2013.

Kroštatice od limuna s orašastim plodovima




Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4 osobe

Sastojci za slatko tijesto:

  • 150 g glatkog brašna
  • 60 g šećera
  • 60 g maslaca
  • 1 jaje
  • limunova korica
Sastojci za kremu:

  • 2 jaja
  • 2 dcl mlijeka
  • prstohvat glatkog brašna
  • 60 g maslaca
  • 80 g šećera
  • 1 limun
Postupak:

Pripremite slatko tijesto tako da sa prosijanim brašnom spojite limunovu koricu,šećer, jaje i maslac omekšan na sobnoj temperaturi. Dobro ga izmješajte dok ne dobijete homogenu smjesu, zamotajte u prozirnu foliju ili vrećicu i stavite na pola sata u fridž.

Za to vrijeme stavite prokuhati mlijeko.U drugoj posudi dobro izmiksajte žumanjke s šećerom i limunovim sokom dok ne dobijete gustu smjesu.Tad vruće mlijeko lagano prelivajte u smjesu,neprekidnim mješanjem.
Tad sve opet vratite u posudu u kojoj je prokuhalo mlijeko,stavite na laganu vatru i neprestalno miješajte.Dodajte još maslac i prstohvat brašna kako bi krema postala kompaktna.Pustite da se ohladi dok pripremate tijesto u kalupiće.
Kalupiće premažite maslacem i obložite tijestom.Napunite s kremom i na sredini dodajte nasjeckane orahe i bademe.Pecite u zagrijanoj pećnici 15 minuta na 190 stupnjeva.
Ukrasite s limunovom koricom i šećerom u prahu.


Uživajte.


Nema komentara:

Objavi komentar