srijeda, 13. ožujka 2013.

Mesne okruglice s popečcima od batata


Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4 osobe

Sastojci:
Mesne okruglice:
  • 400 gr junećeg mljevenog mesa
  • 100 gr pancete
  • 100 gr gaude
  • 1 jaje
  • 250 gr pasirane rajčice
  • 1 dcl bijelog vina
  • pola crvenog luka
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • sol, šareni papar, ljuta suha paprikica (peperoncino)
Popečci od batata:
  • 500 gr batata
  • 1 jaje
  • 150 gr kukuruznog brašna
  • 1 dcl suncokretovog ulja
  • sol, šareni papar
Postupak:

Mljeveno juneće meso začinite sa soli, paprom i peperoncinom, dodajte sitno nasjeckanu pancetu i jaje, sve to dobro promiješajte da se učini kompaktna smjesa. Ako vam je smjesa malo mekana, dodajte krušnih mrvica.
Prvo napravite male pljeskavice (otprilike 50 gr), na sredinu stavite kocku sira i oblikujte okruglice. Na maslinovom ulju prepržite sitno sjeckani crveni luk, kad poprimi finu boju, dodajte sjeckani češnjak i podlijte s bijelim vinom. Kad vino iskuha, dodajte pasiranu rajčicu, koju je potrebno malo kuhati da se izgubi kiselina. Kad se umak malo reducira podlijte s temeljcem (kojeg uvijek imam smrznutog), a ako nemate može malo vode. Začinite i kuhajte 15 min.

Batate naribajte, začinite sa soli i paprom, dodajte jaje i kukuruzno brašno. Napravite kompaktnu smjesu koju oblikujete u popečke. Pržite ih u suncokretovom ulju na laganoj vatri dok ne porumene.

Okruglice servirajte na popečcima, prelijte umakom i pospite peršinom.


Dobar tek.


Nema komentara:

Objavi komentar