subota, 16. ožujka 2013.

Pileći Ramen


Vrijeme pripreme: 30 minuta
Broj osoba: 4 osobe:

Sastojci:

  • 400 gr tjestenine (noodles)
  • 300 gr pilećeg filea
  • 200 gr grašak (konzervirani)
  • 150 gr kukuruza u klipu
  • 150 gr kukuruza šećerca (konzervirani)
  • 150 gr šampinjona
  • 100 gr tikvica
  • maslinovo ulje, sol, papar chilli
Za juhu:
  • 200 gr pilećih kostiju
  • 1 grincek

Priprema:

Prije svega stavite kuhati pileću juhu, začinite i izreducirajte od 8 dcl na 4 dcl juhe, procijedite i vratite u lonac na vatru da lagano krčka.
U woku ili tavi, na maslinovom ulju prepržite pileći file, tikvice i šampinjone na kockice, začinite sa soli, paprom i chillijem.
U prokuhanu i zasoljenu vodu stavite kuhati tjesteninu i kuhajte svega 3 minute, procijedite i stavite u zdjelicu ili duboki tanjur.
U procijeđenu juhu dodajte grašak, kukuruz šećerac i kukuruz u klipu, nek se malo zgrije.
Na tjesteninu stavite preprženu piletinu, tikvice i šampinjone,  podlijte s juhom i poslužite.


Dobar tek.

Nema komentara:

Objavi komentar