ponedjeljak, 4. ožujka 2013.

Prženi arbuni s blitvom i krumpirom




Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4 osobe



  • 1 kg manjih trilja/arbunčića
  • 1 kg blitve
  • 0.5 kg krumpira
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 50 g pšeničnog brašna
  • maslinovo ulje, češnjak
  • sol, papar



Postupak:

Ribu najprije očistimo pod mlazom hladne vode, tako da je zarežemo nožićem iza vrata i s glavom izvučemo utrobu.Isperemo i posušimo.Posoli se s krupnom soli i uvalja u kombinaciju kukuruznog i pšeničnog brašna.U brašno se može još dodati svježe nasjeckani ružmarin, mažuran i kopar.Pržiti u suncokretovom ulju dok ne porumene i postanu vidljivo hrskave.Izvade se na papirnati ubrus.
Za to vrijeme,u litar i po proključale i zasoljene vode,staviti kuhati krumpir na kocke.Nakon petnestak minuta kad se krumpir skuha,dodati očišćenu i opranu blitvu,još 3 minute.Procijedi se i začini s maslinovim uljem,češnjakom,soli i paprom.Ribu malo prelijte s maslinovim uljem i poslužite s limunom.

Dobar tek.





Nema komentara:

Objavi komentar