nedjelja, 10. ožujka 2013.

Rižoto s kozicama


Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4 osobe

Sastojci:
  • 400 gr svježih kozica
  • 300 gr riže
  • 1 mrkva
  • 1 tikvica
  • 1 crveni luk
  • 1 dcl bijelog vina
  • 1 dcl vrhnja
  • 50 gr maslaca
  • maslinovo ulje, češnjak
  • sol, papar
Postupak:

Očistite kozice i ljusku stavite malo prokuhati kako biste dobili temeljac. Na maslinovom ulju prepržite crveni luk, zatim dodajte mrkvu na kockice, prepržite i dodajte tikvice na kockice. Kad sve uhvati lijepu boju dodajte sirovu rižu i prepržite je. Dodajte kozice i češnjak, podlijte s bijelim vinom. Kad vino iskuha, podlijevajte temeljcem dok se riža ne skuha po vašoj želji. Začinite sa soli i svježe mljevenim paprom. Prije nego što riža bude gotova podlijte s malo vrhnja za kuhanje, sklonite s vatre i umješajte maslac.
Odličan rižoto koji možete poslužiti samostalno ili kao prilog uz neku finu ribicu.


Dobar tek.


Nema komentara:

Objavi komentar