utorak, 5. ožujka 2013.

Rolice od špinata i svježeg kozjeg sira




                                      

Vrijeme pripreme: 60 minuta
Broj osoba: 4 osobe

Sastojci za tijesto:

  • 150 g glatkog brašna
  • 1 jaje 
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 gr svježeg kozjeg sira
  • malo mlijeka i maslinovog ulja
Sastojci za nadjev:
  • 350 g mladog špinata
  • 200 g svježeg kozjeg sira
  • 1 jaje
  • sol,papar,maslinovo ulje
Postupak:

U prosijano brašno dodajemo prašak za pecivo, svježi kozji sir, jaje i koju žlicu hladnog mlijeka ako nam je smjesa rahla. Dobro umijesimo i kad dobijemo kompaktnu smjesu ostavimo na toplom mjestu 30 minuta. Smjesa bi upravo trebala izgledati ovako:


Za to vrijeme, očistite i operite špinat.Ako je jako mlad,dovoljno ga je nasjeckati.Ako nije i ne želite,možete ga kratko preplašiti na maslinovom ulju,čisto da omekša.Promiješajte ga sa svježim kozjim sirom,jajetom,začinite s soli i paprom i oplemenite s par kapi maslinovog ulja. U ovaj nadjev dobro se još uklapaju slani inćuni.Kad je smjesa odstajala, razvucite je na što tanju debljinu a da pritom ne bude pretanka, kako ne bi prilikom pečenja sve iscurilo van.Narežite na kvadratiće, punite nadjevom i zamotajte.



Prije pečenja rolice premažite maslinovim uljem i stavite u zagrijanu pećnicu 15 minuta na 190 stupnjeva.
Poslužite s domaćim kiselim vrhnjem i bosiljkom.


Dobar tek.


3 komentara:

  1. Jednostavan recept hvala! Može li umjesto špinata nešto drugo?

    OdgovoriIzbriši
  2. Da, vrlo jednostavan i brz recept.Umjesto špinata možete ukomponirati finu šunkicu kao mesne rolice ili čak tunjevinu kao riblje.Hvala na komentaru i nek vam je uslast :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmm ovo izgleda jako fino, volim kozji sir i špinat, vjerujem da je jako fino.

    OdgovoriIzbriši