nedjelja, 10. ožujka 2013.

Špageti Carbonara


Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4 osobe

Sastojci:
  • 500 gr špageta Barilla
  • 200 gr pancete
  • 3 dcl vrhnja za kuhanje
  • 1 jaje (žumanjak)
  • 0.5 dcl bijelog vina
  • maslinovo ulje, češnjak
  • 1 crveni luk
  • sol, papar, peršin
Postupak:

Špagete stavite kuhati u prokuhanu i zasoljenu vodu. Kuhajte je prema minutama istaknutim na ambalaži, ne možete pogriješiti. U međuvremenu, na maslinovom ulju prepržite crveni luk, dodajte nasjeckanu pancetu i češnjak, podlijte s malo bijelog vina i pustite da umak malo iskuha. Podlijte s vrhnjem za kuhanje i dodajte procijeđene špagete. Začinite s soli i svježe mljevenim paprom i dodajte svježi peršin. Kad se sve prožme, maknite sa strane i nakon pola minute dodajte žumanjak, sve dobro izmješajte i servirajte. Ukrasite s preprženom pancetom, svježim peršinom i naribanim sirom.


Dobar tek.

Nema komentara:

Objavi komentar