utorak, 19. ožujka 2013.

Wok s piletinom

Vrijeme pripreme: 20 minuta
Broj osoba: 2 osobe

Sastojci:

  • 200 gr pilećeg zabatka
  • 1 mrkva
  • 1 tikvica
  • pola glavice crvenog luka
  • 6 listova mladog kelja
  • 150 gr tjestenine (noodles)
  • soja umak, sweet and sour sauce
Postupak:

Za pripremiti jelo iz woka prije svega su vam potrebne namirnice poput soje umaka i nekog drugog, slatko-kiselog, ljutog ili kojeg već volite. Želite li se malo igrati japanca u kuhinji, svakako kupite te namirnice i nek vam budu u frižderu, jer nikad se ne zna!!
Pileći zabatak odvojite od kosti, kože i narežite ga na kockice. U posudi ga kratko izmarinirajte u soja umaku dok pripremate povrće.
Tikvicu, mrkvicu, luk i kelj narežite na tanke rezance. 
U zagrijanom woku na sezamovom ulju ili maslinovom, prepržite piletinu, dodajte povrće i sve to naglo prepržite 2-3 minuta.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu, procijedite i dodajte u wok. Protresite i prepržite još malo da se tjestenina prožme s povrćem i začinite sa soja umakom i slatko-kiselim umakom.
Bit ćete oduševljeni okusima i jednostavnošću ovog jela koje ne iziskuje puno vremenske pripreme.

Dobar tek.
召し上がれ

2 komentara:

  1. To Vam se čini :-)
    Inače istočnjačka hrana je vrlo zdrava jer prevladava puno povrća i aromatičnih začina koje pojačavaju sitost i lako su probavljivi. Pa kad ste vidili pretilog Kineza ili Japanca? :-)

    OdgovoriIzbriši