četvrtak, 7. ožujka 2013.

Zapečene pene s kobasicom




Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4

Sastojci:

  • 300 gr tjestenine pene rigata
  • 100 gr svježe kobasice
  • 50 gr feta sira
  • 2 jaja
  • 1 dcl kiselog vrhnja
  • 1 dcl mlijeka
  • sol, papar, peršin

Postupak:

Prvo u proključalu i zasoljenu vodu stavite kuhati svježu kobasicu i tjesteninu. Nije potrebno uljiti vodu jer će kobasica pustiti masnoću. Kad se tjestenina skuha, procijedite, prelijte maslinovim uljem i dobro promiješajte. Za vrijeme kuhanja tjestenine, napravite royal smjesu od jaja, vrhnja, mlijeka i začinite.
Kad se tjestenina prohladila, dodajte feta sir nasjeckan na kockice, promiješajte i prespite u protvan koji se namazali maslinovim uljem. Zatim tjesteninu zalijte royal smjesom i stavite peći u zagrijanu pećnicu 20 min na 190 stupnjeva. Kad je tjestenina gotova, naribajte još malo feta sira i poslužite.


Dobar tek.


Nema komentara:

Objavi komentar