utorak, 16. travnja 2013.

Marinirana piletina sa šparogama i mrkvom


Vrijeme pripreme: 25 minuta
Broj osoba: 2 osobe

Sastojci:
  • 400 gr pilećeg mesa (prsa, batak ili zabatak)
  • 50 gr sezama
  • soja umak
  • 2 mrkve
  • 100 gr šparoga
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
Postupak:
Ako radite jelo sa batkom ili zabatkom potrebno je meso odvojiti od kosti, ako radite sa prsima, dovoljno je meso rastući. Umočiti u soja umak, izvaditi na tanjur i posuti sa sezamom ( kojeg je dobro u mužaru istući), no može i bez toga. Meso pržite na maslinovom ulju na posve laganoj vatri, dovoljno da čujete da se cvrči. Za to vrijeme ogulite mrkvu i narežite na julliene ( trakice), očistite šparoge i properite ih kroz mlaz hladne vode. Tvrđi dio šparoga spremite u duboko za juhu ili temeljac, nikako baciti.
Kad je meso gotovo, izvadite ga iz tave, te na preostaloj masnoći prepržite mrkvu i šparoge, svega par minuta. Začinite sa soli i paprom i servirajte.

Dobar tek.


Nema komentara:

Objavi komentar