utorak, 16. travnja 2013.

Quiche Lorraine sa šparogama


Vrijeme pripreme: 30 minuta
Broj osoba: 2 osobe

Sastojci:
  • 100 gr glatkog brašna
  • 50 gr maslaca
  • 1 jaje
  • malo kiselog vrhnja
  • sol, papar
Postupak za prhko tijesto:
Prosijte brašno u posudu, posolite i popaprite, dodajte jaje, rastopljeni maslac i malo kiselog vrhnja. Napravite glatko homogeno tijesto koje se ne lijepi. Ako vam je malo rijetko dodajte brašna, ako je gusto i suho, dodajte malo maslaca ili vrhnja. Tijesto razvaljajte i stavite u namašćen kalup. Pecite ga na 170 stupnjeva 15ak minuta. Dok ne postane tvrdo i rumeno. Za to vrijeme...

  • 150 gr šparoga
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 jaje
  • 1 dcl mlijeka
  • malo vrhnja
  • tvrdi ili meki punomasni sir
  • sol, papar
Postupak za nadjev:

Šparoge očistite i blanširajte naglo u kipućoj vodi. Papriku narežite na tanke trakice. U zdjeli izmješajte jaje sa mlijekom i vrhnjem i začinite sa soli i paprom.

Kad je tijesto pečeno izvadite ga iz pećnice, te na njega poslagajte papriku i šparoge, prelijte sa royal umakom (jaje, mlijeko i vrhnje), naribajte preko svega sir i pecite još 10 minuta na 200 stupnjeva.
Quiche Lorraine se može jesti i hladno.


Dobar tek.


Nema komentara:

Objavi komentar