utorak, 16. travnja 2013.

Rižoto sa šparogama

Vrijeme pripreme: 35 minuta
Broj osoba: 2 osobe

Sastojci:
  • 200 gr šparoga
  • 200 gr riže
  • 1/2 crvenog luka
  • 1 dcl bijelog vina
  • češnjak
  • peperoncino
  • kiselo vrhnje
  • tvrdi sir za ribanje
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
Postupak:
Očistite šparoge i donji dio (tvrdi) stavite kuhati kako biste dobili temeljac za podlijevanje.
Na maslinovom ulju lagano prepržite crveni luk, dodajte rižu i prepržite dok ne dobije finu staklastu boju. Zatim dodajte nasjeckani češnjak, promiješajte i podlijte bijelim vinom. Kad vino iskuha, počnite podlijevati sa temeljcem, u međuvremenu začinite sa soli i paprom, po želji malo peperoncina. Nakon 8-10 minuta, dodajte šparoge i kuhajte rižoto još 5 minuta. Kad je gotov, maknite sa vatre i umješajte kiselo punomasno vrhnje. Servirajte sa naribanim sirom.

Dobar tek.


Nema komentara:

Objavi komentar