četvrtak, 31. listopada 2013.

Riža na kokosovom mlijeku


Riža na mlijeku je vrlo jednostavan slatki obrok, koji je podizao mlade generacije na putu odrastanja stvarajući naviku jedući žlicom, najfinije zalogaje pripremljene s puno ljubavi, po receptima naših baka i mama. Upravo taj jedinstveni recept, bio je poticaj za razvoj mnogih slastičarskih delicija koje se danas pripremaju od strane vrhunskih majstora kulinarstva.
Prije nego Vam predstavim recept, navesti ću neke karakteristike i primjere koji mogu poslužiti kao inspiracija ili vas potaknuti na stvaranje vašeg recepta.
Na svijetu postoje stotine vrsta riže kao i tisuću načina kako nadograditi okuse ovog fantastičnog obroka, koji se može konzumirati kao zdrav doručak ili večera. Najbolja riža je svakako okruglastog oblika koja u svom sastavu ima veliku razinu škroba.  Možete čak koristiti integralnu rižu, no nju je potrebno malo duže kuhati. Što se tiče zaslađivača, postoji širok spektar, pa tako možete koristiti smeđi šećer, med, sirup od agave, steviju itd. Bademi, orasi, pistacio i drugi orašasti plodovi savršeno se uklapaju i oplemenjuju recepturu kao i suho voće, brusnice, datulje, grožđice i dr.
Ovaj način pripremanja riže otvara široke mogućnosti koje zadovoljavaju sve kriterije vegeterijanskog i veganskog načina prehrane.


Broj osoba: 2
Vrijeme pripreme: 20 minuta


Sastojci:
  •   200 g riže
  •  800 ml kokosovog mlijeka
  • 2 žlice meda
  •  2 žlice džema od dunje
  • 1 vanilija štapić

 Priprema:
  1. U teflon tavu uspite rižu i podlijte sa kokosovim mlijekom. Kuhajte na posve laganoj vatri
  2. Zasladite jelo sa dvije žlice meda i oplemenite okus jednim štapićem vanilije.
  3. Rižu kuhajte dok se ne učini fina kremasta smjesa.
  4. Kad je riža gotova, servirajte ju u zdjelicu na način, red riže, red džema od dunje. 
  5. Ukrasite sa blanširanim bademima i narančom


Dobar tek


Nema komentara:

Objavi komentar