četvrtak, 14. studenoga 2013.

Ravioli "Per Violi"



Tko ne voli tjesteninu, a pogotovo onu koju sami spravimo. Ovaj put Vam predstavljam jedan poseban recept koji je nastao u ugodnom ozračju skriven iza Per Violi imena.
No da ne duljim... za spravljenje domaćih raviola potreno je savladati tijesto i tehniku koju Vam olakšava mala spravica za pravljenje raviola. Nadjevi mogu biti od više manje svih namirnica, ovisno što volite i koliko vremena želite posvetiti. Od sira, povrća, mesa, ribe svega svega, no detalje ću vam otkrivati kroz nadolazeće recepte. U ovom slučaju ja sam raviole punio sa svježim kozjim sirom i vlascem, poslužene u umaku od pršuta i šampinjona.

SASTOJCI:
Za tijesto
  • 150 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • sol
  • maslinovo ulje
  • malo vode
Za nadjev:
  • 150 g svježeg kozjeg sira
  • svježi vlasac
  • sol, papar
  • 1 žutanjak
Za umak
  • 100 g šampiona
  • 50 g pršuta
  • maslinovo ulje
  • pola glavice crvenog luka
  • 2 dcl kiselog vrhnja
  • papar
POSTUPAK:

- Prosijte brašno i dodajte mu mali prstohvat soli i kap maslinovog ulja. Ddajte jaje i zamijesite, ako je tijesto presuho, dodajte malo tople vode. Tijesto zamijesite dok se ne učini fina neljepljiva masa. Pustite ga da odmori, a za to vrijeme pripremite nadjev.
- Svježem kozjem siru dodajte nasjeckan vlasac i jedan žutanjak. Sve dobro izmješajte i začinite sa soli i paprom.
- Razvaljajte tijesto i pomoću sprave odrežite krugove kojima dodajte malo nadjeva i stisnite kako bi se rubovi spojili. Kuhajte ih u zasoljenoj vodi. Kad su gotovi dodajte ih umaku od pršuta i šampinjona. A njega pripremite tako da...
- Na maslinovom ulju prepržite nasjeckani crveni luk, dodate nasjeckan pršut, prepržite i dodate nasjeckane šampinjone. Kad šampinjoni ispuste svoju tekućinu, dodajte kiselo vrhnje i začinite sa svježe mljevenim paprom.

Dobar tek




Nema komentara:

Objavi komentar