utorak, 4. ožujka 2014.

Američke palačinke


Palačinke su jedne od najpoznatijih svjetskih slastica, koje možete pripremiti na jako puno načina. Zgodne su jer su vrlo lagane za pripremu, stoga mogu biti vašoj djeci prvi susret s kuhinjom. Kad se bolje sjetim, i ja sam kao dijete vrlo često pekao palačinke. To su za mene bili neopisivi doživljaji, okretanje u zraku, miris, toplina, smijeh....
Ovaj put vam prezentiram malo drugačije tijesto od klasičnih francuskih palačinki. Tijesto od kojih se pripremaju male i debele ali vrlo ukusne škotske ili američke palačinke koje se najčešće poslužuju uz doručak, poslijepodnevni čaj ili desert.
Savršeno se sljubljuju uz marmelade, poširano i prženo voće, sa kremama ili šlagom.


  • 225 g običnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • pola žlice soda bikarbone
  • 25 g finog šećera
  • 2 jaja
  • 3 dcl hladnog mlijeka
U zdjelu prosijte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Umješajte šećer. U mješavinu suhih sastojaka dodajte jaja i mlijeko. Dobro promješajte kako bi dobili glatku i gustu smjesu. Pecite ih na zagrijanoj teflon tavi.

Uživajte

Nema komentara:

Objavi komentar