utorak, 4. ožujka 2014.

Zapečeni svinjski odrezak


Način pripreme može se primjeniti na bilo koju vrstu mesa. U ovom receptu kao nadjev sam koristio mladi špinat koji sam naglo prepržio na maslinovom ulju, dok nije omekšao. Umjesto špinata možete bilo koje drugo povrće koje je potrebno prije ipak termički obraditi. A mala tajna je u pripremi bechamel umaka koji se priprema na bečki način. Razlika između francuskog i bečkog načina pripreme umaka je u tome da u bečkom nema zaprške već se u zagrijano mlijeko postupno dodaje brašno.

Broj osoba: 4
Vrijeme pripreme: 60 minuta

SASTOJCI:

  • 600 g svinjskog karea
  • 350 g špinata
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • sol, papar
Za umak:
  • 3 dcl mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 150 g brašna
  • muškatni oraščić
  • sol i bijeli papar
POSTUPAK:

1. Svinjski kare istucite batićem za meso posolite i prepržite s obje strane.
2. Špinat nasjeckajte i prepržite na maslinovom ulju. Po potrebi dodajte kap vode dok špinat ne omekša. Začinite ga sa soli, paprom i češnjakom. Ostavite da se malo prohladi. Za to vrijeme.
3. U lonac stavite mlijeko i maslac, zagrijte do 80 stupnjeva. Postupno dodavajte brašno uz neprestanlno mješanje žicom. Mješajte dok se ne učini fini gusti umak. Začinite sa soli, paprom i muškatnim oraščićem.
4. Na svinjske odreske rasporedite špinat. Sve lagano prelijte beschamel umakom i zapecite u pećnici.

Dobar tek


Nema komentara:

Objavi komentar