utorak, 29. travnja 2014.

PARFE OD SIRA I JAGODA


SASTOJCI:
Za biskvit
  • 4 jaja
  • 120 g finog šećera
  • 120 g običnog brašna
Za parfe
  • 1 kg svježeg Dukat sira
  • 1 kg jagoda
  • 5 žumanjaka
  • 100 g finog šećera
  • 1 vanilia štapić
  • 2 dcl mlijeka
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 100 g običnog šećera
  • 5 g želatine
POSTUPAK:
  1. Od jaja, finog šećera i brašna ispecite biskvit.
  2. Svježi sir razradite mikserom kako ne bi bilo grudica. Miksajte žumanjke i fini šećer dok se ne učini fina gusta masa, dolijte lagano prokuhano mlijeko i izmješajte. Smjesi dodajte sir, želatinu i napola tučeno slatko vrhnje. Sve dobro izmješajte.
  3. Jagode kuhajte sa šećerom i kad su gotove dobro ih izmiksajte i propasirajte. Dodajte malo želatine.
  4. Parfe slažete tako da na biskvit stavite parfe od sira, zatim pire od jagoda i tako neizmjenice dok imate materijala.
  5. Ukrasite sa svježim voćem ili čokoladom
DOBAR TEK


Nema komentara:

Objavi komentar