utorak, 29. travnja 2014.

PRHKE KOŠARICE PUNJENE TARTOM OD JABUKA


Pripremite ovaj jednostavan slatki desert i razveselite vaše najbliže. Za pripremu osim namirnica potrebni su vam adekvatni kalupi i brener s kojim ćete zapaliti meringu, koja daje poseban štih.
Uživajte :-)

SASTOJCI:
Za prhko tijesto
  • 200 g običnog brašna
  • 100 g maslaca
  • 40 g finog šećera
  • 2 žumanjka
Za nadjev
  • 800 g jabuka
  • malo maraschina
  • cimeta
  • 50 g maslaca
  • 5 dl mlijeka
  • 5 jaja
  • 125 g finog šećera
  • 25 g običnog brašna
POSTUPAK:
  1. Od brašna, maslaca, finog šećera i žumanjaka zamijesite prhko tijesto ili pate brise po stručnom izrazu, te ga zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku.
  2. Miksajte žumanjke i fini šećer dok se ne učini gusta masa, lagano dolijte prokuhano mlijeko i dobro izmješajte. Dodajte 25 g brašna, izmješajte i vratite na štednjak. Na lagano vatri neprestalno mješajte dok ne dobijete gustu finu slastičarsku kremu takozvanu creme patissiere. Ohladite
  3. Jabuke ogulite i nasjeckajte na kockice. Vrlo kratko ih prodinstajte na rastopljenom maslacu uz dodatak šečera, maraschina i cimeta. Ohladite
  4. Prhko tijesto ponovno malo razradite kroz ruke i oblikujte kalupe. Punite sa malo slastičarke kreme i tartom od jabuka. Pecite 20-25 minuta na temperaturi od 170 stupnjeva.
  5. Dok se košarice hlade, od bjelanjaka i finog šećera napravite meringu neprestalno miksajući na najvećoj brzini. Dresing vrećicom ju nanesite na košarice i zapalite brenerom.
SLADAK TEK :-)


Nema komentara:

Objavi komentar