utorak, 29. travnja 2014.

TORTA OD JABUKA I PISTACIJA


Evo jedan jako fini recept za tortu od pirea jabuka i pistacija. Probajte :-)

SASTOJCI:
Biskvit
  • 4 jaja
  • 120 g finog šećera
  • 120 g običnog brašna
Nadjev
  • 800 g jabuka
  • cimet
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice šećera u kristalu
  • 5 dl mlijeka
  • 5 jaja
  • 125 g finog šećera
  • 25 g običnog brašna
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 150 g mljevenih pistacija
  • 100 g meda
  • 10 g želatine
POSTUPAK:
  1. Od jaja, brašna i šećera ispecite biskvit u promjeru torte. Ostavite ga da se ohladi.
  2. Jabuke ogulite, nasjeckajte i na maslacu ih dinstajte uz dodatak šećera  i cimeta. Kad se dobro udinstaju razradite ih u blenderu ili štapnim mikserom te propasirajte.
  3. Od 5 žumanjaka, finog šećera, brašna i mlijeka skuhajte slastičarsku kremu. Ostavite da se dobro ohladi te joj umješajte napola tučeno slatko vrhnje.
  4. Bjelanke miksajte uz polagano dodavanje prokuhanog meda. Kad se napravi čvrsti tučeni snijeg dodajte mljevene pistacije.
  5. Biskvit razrežite na dva dijela i počnite slagati tortu tako da prvi dio biskvita ide na samo dno torte. Zatim stavite red slastičarske kreme pa drugi dio biskvita. Ponovno dodajte drugi red slastičarske kreme pa pire od jabuka. Na pire od jabuka dodajte meringu sa pistacijima. Tortu završite pireom od jabuka.



Nema komentara:

Objavi komentar